b-chronicles intro

© Stephen WilksBezorgd om context, gaat Sarma voortdurend samenwerkingen aan met verschillende organisaties en plekken waarin het onderzoek kan gedijen. Elke context zorgt voor een andere output, B-Kronieken is met andere woorden een onderzoek met vele gezichten.
Voor Kaaitheater stelden curatoren Jeroen Peeters en Myriam Van Imschoot een tweeledig programma samen. Deze avond vond plaats op 13 januari 2007 in de Kaaitheaterstudio's, naar aanleiding van het festival Performatik II.

Inspelend op de Brusselse situatie werd de notie 'gemeenschap' geƫxploreerd met verschillende interventies. In een eerste, discursief luik kwamen de video Between two chairs van Jorge Leon en de lezing Becoming Room, Becoming Mac van Eleanor Bauer aan bod. Aan de hand van deze twee uiterst persoonlijke documenten kreeg het publiek enkele kritische denkpistes aangereikt over het thema gemeenschap.
In het tweede deel van de avond werd de toeschouwer deelnemer in PROJECT, een spel over de notie dansgemeenschap, ontwikkeld door Delphine Hesters en Dimitry Masyn.
De avond in de Kaaitheaterstudio's werd gedocumenteerd met foto, video en geluidsfragmenten.

Credits

Curatoren: Jeroen Peeters, Myriam Van Imschoot
Coƶrdinatie: Charlotte Vandevyver
Productie: Sarma
Co-productie: Damaged Goods, Kaaitheater en Kunst/Werk
Met de steun van de Vlaamse Overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie


terug | home