Ugo Dehaes

ugo dehaes (°1977) begon te dansen toen hij 18 was. Gedurende een jaar volgde hij klassiek ballet, hedendaagse workshops met dansers als David Hernandez, Benoît Lachambre en Saburro Teshigawara en een theateropleiding in De Kleine Academie. Vervolgens begon hij aan zijn dansopleiding aan PARTS.

In 1998 begon Ugo als danser te werken voor Meg Stuart/Damaged Goods. Hij werkte er mee aan appetite en Highway 101. In 2000 richtte hij samen met charlotte vanden eynde de vzw kwaad bloed op. Dat jaar maakten ze samen lijfstof, een voorstelling die internationaal zou toeren.

Vanaf dan maakte Ugo elke twee jaar een avondvullende productie : ROEST in 2002, Rozenblad (een dansvoorstelling voor kinderen in samenwerking met Laika) in 2004 en couple-like (een samenwerking met de israëlisch-nederlandse Keren Levi) in 2006.

Ondertussen was Ugo ook actief als danser voor choreografen als Sachiyo Takahashi, Emil Hrvatin, Arco Renz, Gisèle Vienne, Kataline Patkaï, ... en als performer in tal van kortfilms en kleine performances.

www.kwaadbloed.com
random | terug | home